امروزه با پیشرفت تکنولوژی جایگاه تصاویر کاغذی در حال کمرنگ شدن است، به کمک اسکنر می توانید همواره نسخه دیجیتال اسناد را به همراه داشته باشید.
در صورتی که برای استفاده در منزل و یا کسب و کارتان به اسکنر نیاز دارید، در این مقاله به عنوان راهنمای خرید اسکنر همراه ما باشید، در این بخش با انواع دستگاه های اسکنر، کاربردها و ویژگی های آن ها آشنا خواهیم شد.
اسکنر
اسکنر یکی از دستگاه های الکتریکی پر کاربرد است که می تواند اسناد، عکس ها، مدارک و تصاویر کاغذی را با استفاده از سنسورهای تعبیه شده در دستگاه و پرتو نور، به نسخه های دیجیتالی قابل نمایش در رایانه ها تبدیل کند.
اسکنر نوعی دستگاه ورودی به کامپیوتر است و از آن جایی که اسناد برای امنیت و انتقال سریع شان به نسخه دیجیتال نیاز دارند، اسکنر از اهمیت بالایی برخوردار است.
اسکنر یکی از بهترین ابزارها برای دیجیتالی کردن تصاویر، مدارک، اسلایدها و… عنوان می شود که می توانید با توجه به هدف تان از آن استفاده کنید، در ادامه به معرفی انواع اسکنرها می پردازیم.
اسکنر اداری
اسکنرهای اداری اسکنرهایی در ابعاد بزرگ با وزن سنگین هستند که با برق کار می کنند، حمل و نقل دائمی این نوع اسکنرها آسان نبوده و برای ادارات و شرکت ها و استفاده های انبوه مناسب هستند.
اغلب اسکنرهای اداری، دارای قابلیت تغذیه خودکار (ADF) هستند، اسکنر اداری مناسب افرادی است که تعداد زیادی سند و تصویر را به صورت روزانه اسکن می کنند.
اسکنر قابل حمل
اسکنرهای قابل حمل از نظر ابعاد در مقایسه با سایر مدل ها کوچک تر هستند، این نوع از اسکنرها برای افرادی که در سفرهای کاری به اسکن مدارک و تصاویر نیاز دارند مناسب است، اسکنر قابل حمل دارای یک باتری یا کانکشن USB است، امکان حمل و نقل این اسکنرها به سادگی وجود دارد اما ممکن است اسکن کردن اسناد مقدار کمی با این دستگاه طولانی شود.
در صورتی که برای اسکن چند فایل در هفته به اسکنر نیاز دارید می توانید اسکنرهای خانگی قابل حمل را خریداری کنید.
اسکنر خانگی
از اسکنرهای خانگی می توانید برای اسکن اسناد شخصی، رسیدها، عکس های خانوادگی و… و تبدیل آن ها به فایل های دیجیتال استفاده کنید، اسکنرهایی را انتخاب کنید که سرعت و وضوح مناسبی داشته باشند و کیفیت تصویرشان بالا باشد.
اسکنر اسناد یا ورقه ای
اسکنر ورقه ای یا اسناد، دارای سیستم تغذیه خودکار (ADF) بوده و از این جهت امکان اسکن حجم بالا حتی بدون نظارت کاربر با این دستگاه وجود دارد.
برای اسکن با این دستگاه کافی است که اسنادتان را در قسمت فیدر اسکنر قرار داده و شروع اسکن را فعال کنید.
اسکنر اسناد یا ورقه ای برای مصارف اداری مناسب تر است، از این جهت به اسکنر اداری و حرفه ای نیز معروف است، این دستگاه بهترین اسکنر برای اسکن اسناد تک صفحه ای معرفی می شود.
اسکنر تخت
اسکنر تخت از دسته اسکنرهایی است که دارای طراحی آسان و کاربری راحت می باشد، این مدل از اسکنر از محبوب ترین مدل ها در ابعاد A4 مطرح می شوند و برای اسکن کردن در این مدل اسکنر از تکنولوژی CIS (Contact Image Sensor) استفاده می شود.
در این نوع اسکنر برای دریافت تصاویر و متون از فیبرهای نوری استفاده می شود، این نوع اسکنر می تواند تا رزولوشن ۲۰۰۰ Dpi را پشتیبانی کند.
نکات مهم خرید اسکنر
سرعت اسکن
برای خرید اسکنر در هر برندی، نکته ای که باید به آن توجه کنید، تعداد صفحه در دقیقه (PPM) است که میزان سرعت اسکنر را نمایش می دهد، اگر عدد PPM دو رقمی باشد بهتر است و سرعت بیشتری دارد، البته باید توجه داشته باشید که این عدد در صفحات رنگی و سیاه سفید متفاوت است.
رزولوشن اسکنر
رزولوشن میزان وضوح تصویر اسکن شده را نمایش می دهد، اسکنر با رزولوشن 300 نقطه در اینچ (DPI) بهترین توازن بین وضوح و سرعت را دارد، در صورتی که تصمیم دارید اسکن را با بالاترین سطح رزولوشن انجام بدهید، پیشنهاد می شود اسکنری با 600 DPI خریداری کنید.
اسکن دورو
با استفاده از اسکنرهای دو رو می توانید به صورت هم زمان پشت و روی برگه را اسکن کنید، با استفاده از این دستگاه اسکن بدون نیاز به چرخاندن برگه می توانید اسکن پشت و رو را انجام دهید.
در صورتی که اغلب اوقات برگه ها را به صورت پشت و رو اسکن می کنید این دستگاه می تواند برای تان انتخاب خوبی باشد.
عمق اسکن
عمق اسکن یا عمق بیت را می توان مقدار اطلاعاتی که یک اسکنر می تواند در هر پیکسل ثبت کند معرفی کرد، هرچه عدد عمق بیت بزرگ تر باشد، درجه بندی های رنگی بیشتر توسط دستگاه اسکنر ثبت می شود در نتیجه تصویر با کیفیت بیشتری اسکن می شود، برای اسکنرهای خانگی و اداری عمق اسکن bit 24 کافی است.
فرمت های فایل تصویری
در اغلب اسکنرها امکان ذخیره تصاویر اسکن شده در چندین فرمت از جمله فایل های JPG، PNG، TIFF و BMP وجود دارد، ضمن این که برخی از آن ها امکان تبدیل فایل را به کاربران ارائه می دهند.
تکنولوژی اسکن
دو تکنولوژی CCD و CIS در اسکنرهای موجود در بازار به کار رفته اند.
CCD
این تکنولوژی همان سنسور تصویر برداری است که از آن در دوربین های دیجیتال قدیمی استفاده شده است، در صورتی که تصمیم به اسکن تصویر با کیفیت بالا دارید اسکنری را با تکنولوژی CCD خریداری کنید.
CIS
از این تکنولوژی اسکن برای انتقال اطلاعات تصویر اصلی به حسگرها به کار می رود و برای اسکنرهایی که با فناوری فیبر نوری کار می کنند می باشد.