در مقاله برای چسباندن قرنیز از چه چسبی استفاده کنیم ؟ شما را با چسب مناسب قرنیز آشنا می کنیم.
مهم: این مقاله آموزشی است و فروش چسب قرنیز نیست.
قرنیز چیست؟
قرنیزها قطعات باریکی هستند که در پایینترین بخش دیوار و حد فاصل بین دیوار و کفپوش قرار می گیرند که از جنس PVC، چوب، MDF و یا سنگ هستند، به طور عمومی قرنیز چوبی، PVC و MDF توسط میخ، پیچ و با چسب به دیوار چسبیده می شود.
قرنیز در اندازه ها و رنگهای متنوعی تولید می شود قرنیزها معمولاً در ارتفاعهای 7، 9، 11 و 15 سانتی متر و طول 240، 280 و 366 تولید می شوند، قرنیز های 7 سانتی متر مناسب دیوارهای کم ارتفاع و قرنیزهای 10 سانتیمتر به بالا مناسب دیوارهای بزرگ می باشند.
کاربرد نصب قرنیز چیست؟
نصب قرنیز علاوه بر زیبایی و جلوهای که به دکوراسیون می دهد به منظور محافظت از دیوار در برابر ضربه و رطوبت و… در فضای بین دیوار و کفپوش قرار می گیرد.
قرنیزها با حجمی که در پایین دیوار به میزان مشخص ایجاد می کند در برابر لوازمی همچون کمد و مبلمان از دیوارها محافظت و مانع ایجاد خراش و صدمه روی آنها می شود و امروزه به یکی از جنبههای زیبایی ساختمان نیز تبدیل شده است.
از انواع قرنیزها استفادههای متنوعی می شود که میتوان به پوشاندن درز انبساط در کفپوش های لمینت و پوشش روی سیمها، کابلها و لولهها اشاره کرد.
قرنیز را در چه مکانهایی می توان نصب کرد؟
قرنیز را می توانید در هال، پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه و راهپله نصب کنید.
برای چسباندن قرنیز از چه چسبی استفاده کنیم
در امور متفاوت ساختمانی استفاده کردن از انواع چسب های ساختمانی و همه کاره همچون چسب قرنیز، چسب سنگ، چسب مگا استون، چسب کاشی و… کاربرد دارد اما در این میان دقت داشته باشید که از هر چسبی باید در سر جای خود استفاده کرد و خصوصا در مورد قرنیزها که باید نصب و اجرایشان با ظرافت خاصی صورت پذیرد، بهتر است از چسب قرنیز استفاده کرد، چرا که استفاده از چسب قرنیز می تواند سرعت و سهولت اجرا را بالا ببرد و به این ترتیب کیفیت فضای نهایی را بهبود دهد.
چسب های قرنیز قدرت بالایی در چسباندن انواع اجسام و مواد از چوب و پی وی سی گرفته تا شیشه و فلزات و بتن را دارا می باشند، البته امکان استفاده از چسب یک دو سه و چسب آکواریوم هم برای چسباندن قرنیز وجود دارد.
قیمت چسب قرنیز
جهت سفارش و خرید چسب پی وی سی و استعلام قیمت چسب قرنیز که به صورت تیوپ های 400 گرمی و سطلی یک کیلویی و در کارتون های 24 تایی به فروش می رسند، به صورت تلفنی از طریق تماس با شماره تلفن درج شده و یا مراجعه حضوری اقدام کنید.
انواع قرنیز
- قرنیز ام دی اف:
قرنیز ام دی اف از جنس پلاستیک و موادی مانند کامپوزیت و پلیاستر است.
روکش این نوع از قرنیزها از جنس پیویسی بوده و در مقابل خط و خش مقاوم هستند. قرنیز ام دی اف را معمولا در ارتفاعهای ۷ تا ۱۵ سانتیمتری بهصورت آماده می توان تهیه کرد.
بهعنوان مثال از قرنیز ام دی اف با قطر ۸ میلیمتری برای خانههایی با کفپوش سنگ و یا سرامیک مناسب هستند. نگهداری و تمیز کردن از قرنیز ام دی اف به دلیل روکش پی وی سی که دارد بسیار راحت است و گرد و خاک کمتری را به خود جذب می کند.
- قرنیزهای پیویسی:
این نوع قرنیز به دلیل قیمت مناسب و انعطافپذیر بودن آن بیشتر در ساختمانسازی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع قرنیزهای پی وی سی از چندلایه پلاستیک فشرده ساختهشده و شامل قرنیزهای پلی استایرن نیز می شود.
سبک بودن و قابل شستشو بودن قرنیزهای پی وی سی یکی از دلایل محبوبیت این نوع قرنیز است قرنیزهای پی وی سی همانطور که گفته شد به دلیل خاصیت انعطافپذیری برای دیوارهای دارای انحنا و قسمتهای زاویهدار و کنج بسیار مناسب بوده و نصب و کار کردن با آن نیز بسیار راحت و مناسب است.
از انواع قرنیزهای پیویسی می توان به قرنیزهای پلی استایرن اشاره کرد پلی استایرنها خاصیت آنتی باکتریال، ضد رطوبت و ضد قارچ دارند که برای خانههای مسکونی بسیار مناسب هستند.
- قرنیز چوبی:
لازم به ذکر است که استفاده از قرنیز چوب به قدمت کاربرد قرنیزهای سنگی میرسد. امروزه از قرنیز چوب در خانههای ویلایی و یا حتی مدرن به صورت خام در دکوراسیونهای گرم و با کفپوشهای چوبی استفاده می شود.
البته قطعههایی از قرنیز چوب خام یا رنگشده را در طراحیهای ویلاهای مدرن در سراسر دنیا می توان پیدا کرد. کنده کاریها و نقوش برجسته روی چوب طرحهای زیبایی را برای قرنیز چوبی ایجاد می کند.
- قرنیز سنگی:
از انواع سنتی قرنیز می توان به نوع سنگی آن اشاره کرد که بیشتر از میان سنگهای مرمر، تراورتن، سنگهای مصنوعی و سرامیک انتخاب می شوند.
قرنیز سنگی به دلیل بافت نامتقارن و طبیعی خود در میان طراحان داخلی طرفداران خاصی دارد. بهطور عام این سنگها در قرنیزهای کف کاربرد داشته و بهصورت مستطیل ساده هستند
قرنیز سنگی همچنین بسیار سخت از سازه جدا می شود و بهراحتی قابلانتقال به مکان دیگری نیست البته برای این کار باید از متخصصان این کار کمک بخواهید لازم به ذکر است که به دلیل خاصیت توپر بودن قرنیز سنگی، برای پوشش کابلها مناسب نیستند.
نکات کلیدی هنگام خرید قرنیز:
پیشنهاد ما در انتخاب رنگ قرنیز بدین صورت است که سعی نمایید رنگ قرنیز خود را یک یا چند پرده تیره یا روشنتر از رنگ کف انتخاب نمایید.
زیرا این تضاد رنگی باعث جلوه و زیبایی بیشتر می شود. همچنین در تعیین رنگ قرنیزها می توانید با استفاده از رنگ درب ورودی، دیوارها، رنگ شومینه در سالنهای پذیرایی انتخاب کنید.
قرنیزهای سفید ساده با اکثر تمهای دکوراسیون جور هستند و را میتوان خصوصاً با دیوارهای رنگ خنثی نیز استفاده کرد.
از قرنیزهای طرح دار در طراحی سقف نیز استفاده می شود البته این نوع طراحی بیشتر به خانههای با طرحهای ویکتورین کاربرد دارند.
درصورتی که فضای منزل و یا محل کار شما کوچک است و یا ارتفاع سقفها به اندازه کافی بلند نمی باشد بهتر است از قرنیز ۷ الی ۱۰ سانتیمتری استفاده نمایید.
اگر ارتفاع سقف شما بیش از ۳ متر بوده و یا مساحت آن بیشتر از ۱۰۰ مترمربع می باشد ارتفاع ۱۱ الی ۲۰ سانتیمتری می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
سبک دکوراسیون داخلی به شما نشان می دهد که کدام مدل از قرنیزها را باید انتخاب کنید. برای دکوراسیون مدرن یا مینی مان، طیف رنگهای روشن یا قهوهای تیره انتخاب می شود.
و به طورکلی یک قرنیز خوب باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- مقاومت در برابر سرما، گرما و رطوبت
- مقاومت در برابر ضربه
- ثبات رنگی بالا
- مقاومت در برابر خط و خش و سائیدگی
- دارا بودن استحکام لازم به هنگام برش و نصب
- کیفیت بالای لایه رویی آن
روش نصب قرنیز
پیش از نصب قرنیز لازم است که سطح دیوار و کف را از وجود هرگونه آلودگی و گردوخاک پاک کرده و کاملاً آن را خشک کنید. یادتان باشد که نصب را از یک طرف شروع کنید و از نا منظم کاری پرهیز کنید روش نصب قرنیز جنسهای مختلف چون پلاستیکی، پیویسی، سنگی و … متفاوت می باشد.